FOLLOW US

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Piękna Góra 7, 11-500 Giżycko
731 616 214

Skip to Content

Catering

— na weselnym stole

Przykładowe dania:

Nasz zespół profesjonalistów dba o właściwe dobrane menu, przygotowywane z najwyższej jakości składników i pochodzących od sprawdzonych dostawców. Staramy się, aby nasza kuchnia rozwijała się o kolejne smaki, więc bezustannie poszukujemy inspiracji i nowych pomysłów. Dzięki temu Para Młodych dokonuje samodzielnie wyboru spośród szerokiego katalogu dań. Nasze weselne menu to gwarancja świeżości, najwyższej jakości oraz niezapomnianych połączeń smakowych. Wiedząc jak ważne są detale zawsze staramy się, aby potrawy podane były w atrakcyjny dla oka sposób.

Zupy:

  • Rosół z kołdunami litewskimi
  • Krem z kurek z akcentem białego porto i chipsem z bekonu
  • Zupa cytrynowa z kurczakiem

 

Danie główne:

  • Indyk po lwowsku – grillowane steki z indyka przyprawione ziołami, zapiekane z pieczarkami i serem podane z ziemniakami z patelni i cukinią
  • Medaliony z polędwiczek wieprzowych otulone szynką dojrzewającą w sosie Champignions de Paris z dodatkiem klusek ziemniaczanych i różyczki z brokuła z prażonymi migdałami
  • Pieczeń wieprzowa duszona w sosie rozmarynowo – serowym podana z ziemniakami oraz bukietem sałat
  • Sandacz pieczony w sosie kurkowym z grecką musaką

 

Dania na gorąco:

  • Karkówka po żydowsku
  • Kociołek z dziczyzny z nutą jałowca i rozmarynu
  • Barszcz z pierogami domowymi lub z krokietem pieczarkowym lub pasztecikiem
  • Żur rybny z pulpecikami

 

Przystawki:

  • Roladka szpinakowa z łososiem na białym puchu
  • Koszyczki z ciasta francuskiego nadziewane mięsem wieprzowym i warzywami
  • Carpaccio z polędwicy wołowej
  • Sałatka z arbuzem, miętą, fetą z sosem miodowo-cytrynowym

Zadzwoń do nas